Aktiviteter

Tydals store areal byder på mange muligheder for aktiviteter på selve grunden, især for lejrskoler og andre former for ungdomsgrupper.

Spejdergården råder over en fodbold- og en volleyboldbane. Derudover lægger det naturbeskyttede område omkring Trenen op til mange aktiviteter som f.eks. vandreture eller kanoture på åen.

Om aftenen er det oplagt at grille sammen på grillpladsen eller hygge omkring lejrbålet.
Kanotur

Tag på en kanotur i Treeneåen. Der er mulighed for at leje kanoer på Tydal.
ImageImage

O-løb

Tag på en simpel og sjov skattejagt på Tydals naturskønne områder. Find posterne som er indtegnet på kortet, og oplev stedet fra en ny vinkel.

Læs mere her.
Klatring

Tydal har en 7 meter høj klatrevæg, både med en slabbet side og en lodret side. Der er mulighed for at leje grej til klatring på Tydal. Klatring sker på eget ansvar og man skal selv stille med instruktør. Klatring på væggen må kun ske efter forudgående aftale.
ImageImage

Grejbank - Friluftsliv for alle!

Tydal råder over en grejbank hvor der er mulighed for at låne udstyr til alverdens friluftsaktivitet. Om de skal være gourmetmadlavning, en snitteaktivitet eller en nat i hængekøjer.

Læs mere om grejbanken her.
Udflugter

Tydals beliggenhed lige mellem Flensborg og Slesvig og ikke langt fra motorvejen gør det forholdsvis nemt at komme afsted til forskellige seværdigheder i Sydslesvig. På lidt over en halv time i egen bus eller bil er man i Flensborg, der som Sydslesvigs største by byder på attraktive muligheder for shopping og sightseeing.

Flensborgs maritime historie kan f.eks. opleves på Flensburger Schifffahrtsmuseum.

For børn er et besøg på videnscentret Phänomenta et hit. Udstillingerne byder på en masse prøv-selv, iagttag og lærings-stationer, hvor børnene selv kan udforske forskellige naturfænomener.

Efter en halv times kørsel sydpå når I til Slesvig, som er kendt for sine historiske seværdigheder. UNESCO-verdensarvsstederne Danevirke og Vikingemuseet Hedeby fortæller om områdets historie som sprog- og kulturgrænse mellem Danmark og Tyskland og som en af de vigtigste handelspladser i vikingetiden.

Voldanlægget Danevirke er kendt for at være et af de største fortidsminder i Nordeuropa og museet Danevirke Museum byder derudover på en udstilling omkring det danske mindretals historie.

Du kan finde mange flere rejsetips her: oplev-sydslesvig.dk/rejsetips